Ministerstwo turystyki i starożytności Egiptu zakończyło szkolenie ponad 13 tysięcy pracowników branży turystycznej.
Szkolenie pod patronatem Egipskiej Izby Hotelarskiej i Egipskiej Federacji Izb Turystycznych trwało od grudnia ubiegłego roku. Młodzi ludzie pod okiem międzynarodowych specjalistów uczyli się wszystkiego na temat przygotowywania i podawania żywności, napojów oraz świadczenia wszelkich usług w hotelach, kawiarniach, restauracjach, czy na łodziach.
W tej chwili 13 tysięcy przeszkolonych osób rozpoczyna pracę w kurortach prowincji Morza Czerwonego (Hurghada, Marsa Alam), Synaju Południowego (Sharm el-Sheikh), Aleksandrii, Kairu, Luksoru i Asuanu.
Doradca ministra turystyki i starożytności ds. szkoleń dr Suha Bahgat, wyjaśniła nam, że "program szkoleniowy obejmował bardzo szeroki wachlarz dotyczący przestrzegania standardów bezpieczeństwa żywności oraz dbania o jakość wykonywanych usług".
hurghada24.pl
Comments