Od ostatniej naszej wizyty w kultowej restauracji "Lodge" w Marinie w Hurghadzie minęło trochę czasu, ale na miejscu zmieniło się niewiele.
I dobrze, po co zmieniać coś, co wygląda fajnie i karmi wyśmienicie. W Lodge jest smacznie, czysto, spokojnie i - jak na jedną z najdroższych dzielnic w Hurghadzie - w miarę tanio.
Restaurant&bar Lodge słynie przede wszystkim z dań z grilla oraz - specjalności zakładu; steków z wielbłąda. Dwa lata temu stek kosztował 105 funtów egipskich (EGP). Dziś ta sama porcja (250g) kosztuje 270 EGP (48 zł), ale zapewniamy - danie warte jest swojej ceny.
Stek - wiadomo - bez piwa - nie smakuje tak jak powinien, więc do rachunku musimy doliczyć jeszcze co najmniej 65 EGP (12 zł) za małą butelkę Heinekena. Najtańsze półlitrowe piwo Sakara Gold kosztuje 70 EGP (12.50 zł).
Warto zobaczyć "całą kartę dań i napojów" w Lodge...
Lodge restaurant&bar zapełnia się gośćmi po zachodzie słońca. Lokal otwarty jest do północy.
Lodge restaurant&bar w Marinie w Hurghadzie znajduje się tu: https://goo.gl/maps/6dHDxcSqvXpDSfVd9
hurghada24.pl
Commenti